13:00

Höörs IS

Referat: Öja FF - Höörs IS

Idag var det dags för säsongens första träningsmatch för våra killar i Öja FF P02/03. Vi tog emot Höörs IS nere på konstgräset i Ystad. Det är sjukdomstider och det märktes å det grövsta. Vi hade inte mindre än sex återbud och var därför tvungen att kalla in tre st 01:or till vår hjälp.

Matchen spelades i ett par minusgrader men spelet värmde en hel del emellanåt. Vi fick stundtals igång ett riktigt trevligt passningsspel men hade svårt att finna de riktigt skarpa chanserna. Det skulle dröja ända till 25:e minuten innan det hettade till vid Höörmålet. Casper Jeppsson Wall placerade kulan i insidan av stolpen och ledningen var endast några mm bort. Dock var det bortalaget som fick äran att spräcka nollan på en lurigt slagen hörna som gick rakt in i mål bakom Hjalmar Olsson. Detta var egentligen Höörs första egentiga målchans. Nära kvittering var det då Ted Engström drog iväg en riktig projektil i slutet av första halvlek, men målvakten gjorde en kanonräddning. 0-1 i paus, men vi hade inget att hänga läpp för. Spelet hade positiva inslag så det var bara att fortsätta med vår bestämda strategi.

I andra halvlek blev spelet mer böljande och mer rakt, vilket vi pratade om att vi skulle försöka undvika. Jojospel blir sällan vinstgivande i längden, men vi hade svårt att få till det passningsspel vi önskade. Elias Thorén fick ett par gyllene chanser att kvittera tillställningen i mitten av andra halvlek. En gång framför mål efter en lurigt slagen frispark från högersidan och en gång när Elias tråcklade sig fri längs vänsterkanten. Till slut skulle dock de kylslagna hemmasupportrarna få jubla i högan sky efter att Ted Engström med ett välplacerat skott satte rättvisa 1-1 som också blev matchens slutresultat. Bra genomförd match, grabbar. Vi tar med oss de godsaker som stundtals visades upp och fortsätter träna på de andra detaljerna ännu hårdare. Vi ses på måndag kväll! / Calle